Generic placeholder image

Hej! Jag heter
Karin Ljunggren
info@mardskog.se
036 - 18 12 00

Products tagged with 'UNIKA®'

Närproducerat Picture of DEN HVIDE DAME 3X400G
Frukt och grönt Frysvara Ekologisk MSC märkning ASC märkning Kravmärk

DEN HVIDE DAME 3X400G

301171
Den Hvide Dame tillverkas på Troldhede Mejeri där man har en stolt tradition av mögelost. I Den HvideDame har de tredubblat mjölkens naturliga fetthalt av grädde. Det lyfter osten till 75+, ett mejeritekniskt uttryck för andelen fett i torr ostmassa. I den färdiga osten betyder det en fetthalt på knappa 50 %. Den smöraktiga osten balanseras med jästkulturen Geotrichum som ger en spröd, tunn, yta av vitmögel.
A
K
R
Närproducerat Picture of EFTERGLÖD UNIKA EKO 3X1,6KG
Frukt och grönt Frysvara Ekologisk MSC märkning ASC märkning Kravmärk

EFTERGLÖD UNIKA EKO 3X1,6KG

304860
Noter av ljus kola och brynt smör Efterglød är en ekologisk hårdost som tillverkas på Tistrup Mejeri. Osten doftar av milt, brynt smör och smaken är balanserad med noter av ljus kola, torkad aprikos och ananas. Efterglød har en halvhård konsistens och krämig struktur.
A
K
R
Närproducerat Picture of GAMMEL KNAS 12X1,065KG
Frukt och grönt Frysvara Ekologisk MSC märkning ASC märkning Kravmärk

GAMMEL KNAS 12X1,065KG

301154
En nytolkning av Havarti. Lagrad i minst 24 månader. Med en unik smak och struktur där ostens sötma, syra och fetthalt kontrasteras med de krispigt spröda proteinkristallerna. Gammel Knas är inte stark men har unik smak och struktur.
A
K
R
Närproducerat Picture of KRONDILL 3X165G
Frukt och grönt Frysvara Ekologisk MSC märkning ASC märkning Kravmärk

KRONDILL 3X165G

307145
En osttolkning av dill Kocken Erwin Lauterbach föreslog en osttolkning av dill och de mogna fröna från dillkronan. Osten skulle smaka av dill inifrån och ut. Vi antog utmaningen och resultatet blev Krondild – en nytolkning av dill i form av vitmögelost. Krondild får lov att syra länge i det lilla ostkaret på Troldhede Mejeri. Innan vi häller osten i formarna tillför ostmästaren dill via salt direkt i ostmassan. Sedan vänds osten i dillfrön. Smaken domineras av dillfrönas nyanser av kummin och osten har en mjuk konsistens. Smaken av dill är integrerad i hela osten. Inifrån och ut. Grundtanken med osten: Krondild avspeglar vad osten handlar om, nämligen att tolka dill i ostform. Ostens namn: Krondild avspeglar vad osten handlar om, nämligen att tolka dill i ostform.
A
K
R