Alltid nära tillhands...

 
 

Vem blir Årets Viltkock och Årets viltrestaurang? - Mårdskog & Lindkvist

Vilka tar hem vilttroféerna?

Var finns landets bästa viltmatrestaurang 2018?
Och vem blir Årets viltkock?
Efter några års uppehåll är det åter dags att uppmärksamma och uppmuntra duktiga restauranger och krögare som satsar på svenskt viltkött.

För att nomineras måste vissa kriterier uppfyllas:

1) Att man använder svenskt lokalproducerat viltkött samt anpassar sig efter aktuell jaktsäsong. Hela djuret ska tas om hand.

2) När köttet förädlas ska hänsyn tas till övriga råvaror. Rökning, gravning, torkning, syrning, liksom äldre och traditionella beredningssätt premieras.

3) Restaurangen ska andas vilt och ekologiskt tänkande. Det ska vara en röd tråd genom genom hela verksamheten.

4) Presentera ett recept med vildsvinskött som huvudingrediens i en rätt som finns eller har funnits på menyn.

En nyhet från och med i år är också att utse Årets viltkock. Bland alla nominerade restaurangers recept kommer en jury att välja ut de två som faller dem bäst i smaken. Rätterna ska sedan tillagas av respektive restaurang/kock vid en tillställning på Eriksberg Hotel & Nature Reserve under november.

Bakom nysatsningen av de båda utmärkelserna står Svenska Viltmatakademin tillsammans med Eriksberg Hotel & Nature Reserve, Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten samt branschtidningen RS. Priserna delades senast ut 2011, men nu är tanken att de ska utses varje år.

– Vi vill öka kunskapen och nyttjandet av svenskt viltkött. Akademins motto är ”viltmat på allas tallrikar”, säger Torsten Mörner, styrelseordförande i Svenska Viltakademin.

Nominering kan göras fram till den 7 oktober på:
viltmatrestaurang2018@viltakademin.se.

Vem blir Årets Viltkock och Årets viltrestaurang? - Mårdskog och Lindkvist Vem blir Årets Viltkock och Årets viltrestaurang? - Mårdskog och Lindkvist Vem blir Årets Viltkock och Årets viltrestaurang? - Mårdskog och Lindkvist Vem blir Årets Viltkock och Årets viltrestaurang? - Mårdskog och Lindkvist