Alltid nära tillhands...

 
 

Fredrik Eklund vann Goda Kocken - Mårdskog & Lindkvist

Goda Kocken 2017

Fredrik Eklund vann Goda Kocken

Under Goda Smaker utspelade sig en spännande kamp på scenen där tre kockar tävlade om segern i Goda Kocken.
Efter några intensiva timmar kunde slutligen domare Alexandra Zazzi kora Fredrik Eklund från restaurang Skyline till vinnare.

Årets upplaga av Goda Kocken gick till så att kockarna i startögonblicken fick en råvarukorg. Utifrån denna fick de sedan komponera och tillaga en trerättersmeny som bedömdes av en jury.

Allra bäst lyckades Fredrik Ekund som gjorde en
meny som såg ut så här:

* Tartar av pilgrimsmussla och rimmad torsk, citrongrapesmörsås och jordärtskockskräm

* Harrygg med gräddinkokt harlår, ragu på lök och kål och stött potatis med brynt smör och varmpicklad kålrabbi

* Mousse av crème fraiche och ljus choklad, karamelliserat granatäpple och äpple

 

Jag är förvånad att jag vann, men glad förstås, men jag trodde inte att jag skulle räcka till,
sa en glad Fredrik Eklund som kammade hem en prischeck på 10 000 kronor.

De andra deltagarna kunde inte juryn skilja åt så Marcus Johansson från Hotell Waxblekargården, Eksjö och Magnus Engstrand, Gröna Stugan, Kalmar fick dela på andraplatsen.

 

Klicka här för att se fler bilder från mässan!