Alltid nära tillhands...

 
 

Emil Lindfors är Årets Viltkock 2019 - Mårdskog & Lindkvist

Emil Lindfors är Årets Viltkock 2019

Emil Lindfors från restaurang Bryggargatan i Skellefteå är Årets Viltkock 2019.
Avgörandet till Emils favör var enligt juryn att han ”presenterade ett elegant nordiskt viltkött med tydlig uppläggning vilken gav en visuell smakupplevelse som följdes upp av utsökt balanserade smaker”.

Tävlingen avgjordes mellan Emil Lindfors och Björn Olfenius från Färna Herrgård första helgen i februari på Eriksberg Hotel & Nature Reserve. Huvudråvara i årets tävling var vildsvin, men finalisterna fick också laga en rätt till 20 personer med råvaror ur en hemlig råvarukorg.

De båda finalrecepten valdes ut bland de restauranger som under hösten var nominerade till Årets Viltmatrestaurang 2018 som avgjordes på Stockholm Food & Wine i november. Efter en jämn finalomgång kunde juryn till slut kora Lux Dag för Dag från Stockholm som vinnare. Finalmotståndare var Färna Herrgård i Skinnskatteberg och Gammelgården i Sälen.

Priserna delades senast ut 2011, men nu är tanken att de ska utses varje år. Bakom nysatsningen av de båda utmärkelserna står Svenska Viltmatakademin tillsammans med Eriksberg Hotel & Nature Reserve, Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten samt branschtidningen RS.

Juryn hade ett tufft, men välsmakande, jobb när de skulle bedöma de båda finalisternas finalrätter.

Årets tema var vildsvin. Emils presentation var både elegant upplagd och hade balanserade smaker.